Sfaturi pentru concurentii Urban Race de la BikeFest

Bicicleta trebuie sa fie in stare buna de functionare! Este bine sa o verificati si testati inainainte de ziua concursului (presiunea in roti, lantul uns, schimbatoarele sa fie functionale, rotile sa nu aibe joc ( sa se invarta usor) franele sa functioneze, bicicleta sa luceasca. 🙂

Concursul se desfasoara pe alei cu dale uzate si drumuri accidentate!
Numarul de concurs trebuie prins pe ghidon. Nu trebuie Sfaturiindoit, taiat si nici infasurat deoarece acesta contine cipul de cronometrare. Daca cipul este deteriorat nu veti avea timp de finish si nu veti figura in clasament.
Numarul de concurs valabil pentru mtb este cel format A5 (mai mare) si cel valabil pentru Road este cel A6 (mai mic). Ambele se prind pe ghidon cu bride de prindere.
Nu se folosesc biciclete de mtb la sosea si nici invers.
La start este bine sa te autoevaluezi si sa te pozitionezi in pluton cat mai aproape de nivelul tau. Daca te vei amplasa prea in fata cei din spate te vor depasi in prima parte si poti fi deranjat.
Manifesta prudenta in primele minute ale cursei deoarece densitatea concurentilor este mai mare si franarea inainte de curbe compacteaza plutonul crescand riscul acrosajelor. Ai suficient timp sa-ti stabilesti pozitia in restul cursei.
Concurentii ajunsi din urma sunt rugati sa faca loc si sa nu incomodeze.  Sa nu influenteze dinamica primului pluton si nici sa nu puna in periocol desfasurarea lui. Este de preferat sa se ruleze pe partea dreapta ca cei care depasesc sa aiba spatiu liber.
Atentie la zona de coborare pe dale.
In curbe, pentru o mai buna siguranta, este bine sa va pastrati trasa (pozitia) asa incat sa nu-i incomodati/acrosati pe cei care sunt in stanga si in dreapta dumneavoastra.
Cand vreti sa depasiti strigati “Loc” si cel din fata va alege zona unde se poate duce in lateral si unde ii e mai usor sa degajeze.
Se mai striga de obicei si “vin prin dreapta” sau “vin prin stanga”. Puteti spune “multumesc”.
Va reamintim sa aveti bidon cu apa si suport de bidon. 
Casca este obligatorie si lipsa ei atrage descalificarea.
Este bine sa faceti o tura inainte de start, sa cunoasteti traseul si sa va obisnuiti cu el. Totodata va ajuta la incalzire sa se obisnuiasca corpul la efort.
In pluton sunt si sportivi foarte buni, bucurati-va ca sunteti cu ei in acceasi competitie.
La trecerea liniei de finish evitati manevrele riscante. 
Consultati programul, informati-va despre locul de ridicare al pachetelor si locul de start. Vizualizati traseul de concurs MTB – Road
Familia si sustinatorii va pot face poze, va pot incuraja, va pot da apa pe traseu mai putin in curtea Casei Poporului unde au acces doar concurentii si organizatorii. Toti sunteti asteptati la premiere.
Rezultatele finale sunt afisate online, vor fi comunicate atat pe facebook cat si pe site-ul oficial.
Fotografiile si filmele se vor urca pe pagina de facebook BikeFest.
 
Ne vedem in parcul Izvor la ridicare pachetelor