Concursul se desfasoara pe alei cu dale uzate si drumuri accidentate!

Regulament concurs
“Urban Race MTB si Urban Race ROAD”

ART. 1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI
Organizatorul concursului “Urban Race MTB” si “Urban Race ROAD” (denumit in continuare “Concursul”) este Asociatia Green Revolution cu sediul in Bucuresti, Strada Avrig nr. 21-31, bl. U2, ap. 43, sector 2, inregistrata la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 36/25.03.2009, Cod Unic de Inregistrare RO25368700, reprezentată legal prin Raluca Fiser, denumit in continuare Organizatorul.
Concursul se va derula cu respectarea prevederilor cuprinse in prezentul regulament (denumit in cele ce urmeaza “Regulamentul”). Termenii si conditiile prezentului Regulament, asa cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru toti participantii la concurs.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica Regulamentul, aducand la cunostinta publicului acest fapt.

ART. 2. DREPTUL DE PARTICIPARE
La Concurs are dreptul sa participe orice persoana fizica cu domiciliul in Romania. Nu pot participa Organizatorii si alte persoane implicate in organizarea si desfasurarea concursului. Participarea la acest concurs are valoare de acceptare integrala si liber consimtita a prevederilor prezentului Regulament.

Vârsta minimă pentru participarea la Urban Race MTB/Road este de 18 ani, excepție făcând tinerii intre 15 si 17 ani, insotiti de un parinte care isi va da acordul scris pentru participare in ziua ridicarii pachetului, sau va prezenta declaratia pe proprie raspundere a parintelui autentificata de Notarul Public sau certificata de avocat in conditiile legii.

Dreptul de participare apartine in exclusivitate persoanei care indeplineste conditiile impuse de Regulament. Datele transmise catre Organizator in momentul inscrierii si participarea se fac pe proprie raspundere.
In cazul copiilor sub 18 ani inscrierea si participarea sunt conditionate de consimtamantul unui adult.
2.1. TAXA DE PARTICIPARE
Pentru a participa la Urban Race MTB si/sau ROAD este necesara achitarea unei taxe de participare in valoare de 50 de RON, care va fi directionata in totalitate catre Comitetul Paralimpic Roman.
Taxa de participare va fi achitata doar pe platforma euplatesc.ro, integrata in formularul de inscriere de pe site-ul www.bikefest.ro. Confirmarea platii se va face in maximum 3 zile lucratoare de la transmiterea platii.
Participantii care se inscriu la ambele curse vor achita taxa de participare pentru fiecare cursa in parte si vor primi un singur kit de participare care include doua cipuri de cronometrare.

Taxa de participare nu se returneaza.

ART. 3. MECANISMUL SI DESFASURAREA CONCURSULUI
3.1 Concursul “Urban Race MTB” si “Urban Race ROAD” se desfasoara in cadrul evenimentului BikeFest, in data de 1 septembrie 2018. Inscrierile in concurs incep in data de 1 august, in limita a 1.000 de locuri disponibile. Inscrierile se fac pe pagina oficiala a evenimentului BikeFest, www.bikefest.ro.

3.2 De asemenea, pentru validarea numarului de concurs si ridicarea kiturilor de participare, acestea se vor face in zilele de 30 si 31 august 2018, intre orele 17:00 – 21:00, la cortul AGR din Parcul Izvor.
3.3 In cazul in care organizatorul va decide suplimentarea numarului de locuri, inscrierile se vor face la fata locului.

ART. 4. DURATA SI ZONA DE DESFASURARE A CONCURSULUI
In cadrul celor 2 competitii “Urban Race MTB” si “Urban Race ROAD”, concurentii vor avea de parcurs cate un traseu cu distanta aproximativa de 5 km/tur – Urban Race Road si 6 km/tur – Urban Race MTB, traseu ce va cuprinde atat alei din incinta Casei Poporului, cat si zona exterioara a acesteia: Strada Izvor, Strada Izvor intersectie cu Bulevardul Libertatii, Calea 13 Septembrie, Intersectie Calea 13 Septembrie cu Strada Izvor, Strada Hasdeu si Bulevardul Natiunile Unite, Splaiul Independentei si Piata Constitutiei.
Startul competitiei pentru cursa Urban Race MTB va avea loc la ora 09:00 si se va incheia la ora 10:00, plus inca un tur. Cursa se incheie dupa ce primul concurent a trecut linia de finish. Cursa Urban Race ROAD va incepe la ora 11:00 si se va incheia la 12:00, plus inca un tur. Cursa se incheie dupa ce primul concurent a trecut linia de finish.
Toti participantii “Urban Race MTB Trasele vor avea 3 zone de dificultate (usor, mediu si greu), acestea incercand sa recreeze situatii similare cu cele din peisajul traficului urban.

Descarca declaratia pe proprie raspundere generala Descarca declaratia pe proprie raspundere pentru minori

Descrierea traseelor este urmatoarea :
Urban Race MTB
 Startul competitiei va fi dat din incinta Casei Poporului – intrarea S1
– Panta coborare catre Strada Izvor
– Parcurgere strada Hasdeu
– Virare dreapta pe partea carosabilă Splaiul Independenței
– Parcurgere Bd. Natiunilor Unite
– Rampa urcare Calea 13 Septembrie
– Viraj la dreapta pe Str. Izvor si coborare in viteza
– Intrare zona macadam, urcare abrupta
– Iesire catre carosabil pe dale si denivelari – Calea 13 Septembrie
– Coborare spre Casa Poporului pe Calea 13 Septembrie
– Urcare rampa in incinta Casei Poporului
– Parcurgere aleea oficiala cu dale si denivelari
– Iesire pe Bd. Natiunile Unite spre Splaiul Independentei
– Viraj la stanga pe Splaiul Independentei
– Revenire catre zona de Start in incinta Casei poporului – intrarea S1

Urban Race ROAD
– Startul competitiei va fi dat din incinta Casei Poporului – intrarea S1
– Panta coborare catre Strada Izvor
– Iesire catre str Hasdeu spre Splaiul Independentei
– Zona carosabila catre Piata Natiunile Unite
– Intrare pe Bd Natiunile Unite si continuare inainte in Piata Constitutiei
– Urcare Calea 13 Septembrie
– Coborare Calea 13 Septembrie spre Casa Poporului
– Intrare in incinta Casei Poporului
– Parcurgere aleea oficiala cu dale si denivelari
– Revenire catre zona de Start in incinta Casei poporului – intrarea S1

ART. 5. OBLIGATIILE CONCURENTILOR
5.1 Sa inteleaga pe deplin riscurile implicate și nivelul de pregatire fizica necesara pentru a participa în aceasta cursa.
5.2 Sa aiba echipamentul adecvat pentru participarea la competiţie (casca de protectie) si bicicleta in stare buna de functionare.
5.3 Sa respecte regulile de circulatie pe drumurile publice chiar si in timpul cursei precum si indicatiile echipajelor de politie si ale organizatorilor de pe traseu
5.4 Conditii ce atrag descalificarea:
Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
Nefolosirea căstii de protectie pe timpul concursului.
Folosirea bicicletei de sosea la mtb sau invers sau altor biciclete care au alta destinatie.
Comportamentul lipsit de Fair Play, si limbaj trivial fata de concurenti, organizatori, voluntari sau spectatori (insultarea, imbrancirea concurentilor, sicanarea, etc.) chiar si in mediul online.

Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor… etc).
Schimbarea, taierea, deteriorarea numarului de concurs.

Responsabilitatile Participantului:

Toti concurentii participa la competitie pe proprie raspundere, cunosc si-si asuma toate riscurile ce pot aparea.
– Concurentii se obliga sa poarte numarul si chip-ul primit la ridicarea pachetului la validarea inscrierii. In cazul pierderii sau deteriorarii numarului si chip-ului de concurs in timpul cursei concurentul nu va putea fi incadrat in clasament (chip-ul este lipit pe spatele numarului de concurs);
– Fiecare participant este obligat sa urmeze indrumarile comisarilor de traseu si a organelor de politie. In locurile unde acestia nu sunt si sa manifeste prudenta;
– Concurentul care sufera un accident sau orice fel de paguba materiala (bicicleta, alte echipamente) participa pe propria raspundere si renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri;
– Concurentii trebuie sa cunoasca regulamentul, sa se informeze, sa fie atenti si sa analizeze cu precautie informatiile anuntate de organizatori, in sedinta tehnica, pe site, pe facebook, in newsletter, organizatorul anunta informatii oficiale chiar daca acestea nu sunt redactate in prezentul regulament.
– In cazul constatarii unui accident, concurentii sunt obligati sa il raporteze la urmatorul punct de control sau sa sune la 112 in paralel.
– Concurentii sunt obligati sa protejeze/evite eventualii spectatori, animale, masini sau cetateni ajunsi intamplator pe traseu.

Contestatiile:
Eventualele contestatii se depun in 30 de minute de la afisarea rezultatelor provizorii, in online. Astfel ele sa fie rezolvate pana la premiere.

Anularea participarii:
În cazul retragerii din concurs, taxa de participare/donatia NU POATE FI RETURNATĂ (conform cu Ordonanta 34/2014, Art. 16. al. L)

ART. 6. PREMII SI DESEMNAREA CASTIGATORILOR
Se vor acorda premii pentru primele 5 locuri la fete si pentru primele 7 locuri la baieti, in functie de clasamentul final al fiecarei curse.
Valoarea premiilor va fi urmatoarea :

Urban Race MTB

Masculin :
• LOCUL 1: 1000 lei
• LOCUL 2: 700 lei
• LOCUL 3: 500 lei
• LOCUL 4: 400 lei
• LOCUL 5: 300 lei
• LOCUL 6: 250 lei
• LOCUL 7: 200 lei

Feminin :
• LOCUL 1: 1000 lei
• LOCUL 2: 700 lei
• LOCUL 3: 500 lei
• LOCUL 4: 400 lei
• LOCUL 5: 300 lei

Urban Race ROAD
Masculin :
• LOCUL 1: 1000 lei
• LOCUL 2: 700 lei
• LOCUL 3: 500 lei
• LOCUL 4: 400 lei
• LOCUL 5: 300 lei
• LOCUL 6: 250 lei
• LOCUL 7: 200 lei

Feminin :
• LOCUL 1: 1000 lei
• LOCUL 2: 700 lei
• LOCUL 3: 500 lei
• LOCUL 4: 400 lei
• LOCUL 5: 300 lei

Pentru castigatorii categoriilor de varsta, avem diplome foarte faine!
18-29 ani  Masculin/Feminin, locurile 1, 2, 3 (6 MTB + 6 ROAD)
30-39 ani  Masculin/Feminin, locurile 1, 2, 3 ((6 MTB + 6 ROAD
40-49 ani  Masculin/Feminin, locurile 1, 2, 3 ((6 MTB + 6 ROAD
50+  Masculin/Feminin, locurile 1, 2, 3 ((6 MTB + 6 ROAD)

ART. 7. ACCESARE REGULAMENT
Regulamentul de participare/desfasurare este disponibil oricarui solicitant pe pagina evenimentului BikeFest www.bikefest.ro si pe pagina de Facebook: www.facebook.com/BikeFestRomania

ART. 8. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Datele cu caracter personal pe care le colectam sunt:
– Nume si prenume ;
– Data nasterii ;
– Sex ;
– CNP ;
– Adresa de email ;
– Numar de telefon ;
– Oras ;
– Fotografii/video eveniment.
Prelucrarea datelor personale de catre Beneficiar se va realiza cu respectarea Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Datele de identificare vor fi utilizate pentru identificarea concurentilor la ridicarea kiturilor de participare si pentru informari ulterioare cu privire la modalitatea de desfasurare a competitiei.
Fotografiile/filmarile sunt proprietatea Proiectului “BikeFest” și nu vor fi folosite în scopuri comerciale. BikeFest are dreptul de a reproduce, prezenta si raspandi fotografiile pe durata nelimitata in orice format media traditional sau electronic, imaginea participantilor, pe site-ul www.bikefest.ro precum si pe pagina de Facebook a Proiectului “BikeFest”- www.facebook.com/BikeFestRomania.

ART. 9. DIVERSE
Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica datele si durata Concursului si va face public acest lucru. Contestatiile se depun in termen de 7 zile lucratoare de la data incheierii Concursului la sediul Green Revolution din strada Intrarea Valului, nr. 2, sector 1, Bucuresti.