Grădinescu” promovează grija față de natură, spiritul comunitar și susține dezvoltarea agriculturii urbane prin propriul exemplu. Proiectul constă, într-o rețea de 9 grădini urbane comunitare, dintre care trei amplasate pe acoperișurile magazinelor Kaufland, patru în parcările sau în spatele magazinelor și două în școli din Capitală.  Unele dintre grădini, precum cea din Bucureștii Noi sau cea din Apărătorii Patriei sunt grădini urbane comunitare și permit alocarea de loturi individuale locuitorilor din vecinătate care doresc să grădinărească.

La BikeFest 2017 echipa Grădinescu va organiza 4 ateliere în care veți avea posibilitatea să  făceti  pesto de bosuioc și rucola din grădină, sa impletiti cu nuiele din alun pentru a face un strat înățat de grădină, să faceți bombe verzi – ”seed bombs” și să creșteti singuri vlăstari de plante –  ”microgreens”.

”Folosirea bicicletei și grădin[ritul sunt dou[ din cele mai simple, plăcute și sănătoase obiceiuri pe care le putem avea. Ambele te încarcă de energie și au sens într-un oraș asediat de clădiri și mașini. ”   Ionuț Bădică, președintele Institutului de Cercetare in Permacultură din România.