Project Description

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie non-profit, infiintata în 1992 la Brasov. Fondatorul ei, Graham Perolls, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania, replicand modelul fundatiilor umanitare din Marea Britanie. Membra a familiei Hospices of Hope, HOSPICE Casa Sperantei este in acest moment organizatia cea mai mare din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si în spitalele partenere. De asemenea, dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

La Bikefest-ul din acest an vei avea ocazia sa afli mai multe despre HOSPICE Casa Sperantei si despre cum ii poti ajuta pe copiii si adultii care sufera de boli incurabile participand la Maratonul Bucuresti Raifeissen Bank in cadrul Team HOSPICE (team.hospice.ro), comunitatea de alergatori a fundatiei. Anul trecut, peste 350 de alergatori au facut parte din Team HOSPICE la Semimaratonul Bucuresti si peste 500 la Maratonul Bucuresti, dedicand efortul lor celor afectati de un diagnostic necrutator.

“Ne bucuram sa participam la Bike Fest si sa fim alaturi de comunitatea biciclistilor. Mersul pe bicicleta in Bucuresti, ca parte a unui stil de viata sanatos, trebuie incurajat si promovat, astfel ca am spus cu drag ‘Prezent!’ la aceasta editie a evenimentului” Ana Maria Jelescu- Fundraiser