La BikeFest 2017, Green Report continuă provocarea Plastic Free Lifestyle cu un workshop DIY!  Vizitatorii își vor putea confecționa pasta de dinți, deodorant și parfum, sub îndrumarea celor care le-au testat timp de mai bine de o lună. În plus, vor putea afla de la redactorii Green Report ce anume îi motivează în lupta împotriva plasticului de unică folosință, ce alternative au identificat ei și de ce este important ca și alții să le urmeze exemplul.

„Prin prezența la Bike Fest, încercăm în primul să atragem atenția asupra unei probleme grave: aceea că generăm anual milioane de tone de plastic, dar reciclăm doar o treime. Noi credem că soluția este prevenirea și, de aceea, propunem o serie de soluții care ne pot ajuta să evităm plasticul de unică folosință. Poate vă veți întreba dacă acest demers la nivel  de consumator contează, când cantitățile de deșeuri sunt colosale. Noi credem că da. Credem că doar o schimbare la nivelul comportamentului de consum ne mai poate ajuta să oprim încălzirea globală și de aceea vă invităm să vă alăturați inițiativei noastre. Așa cum organizatorii Bike Fest militează pentru un transport mai sustenabil, noi, redactorii Green Report, milităm pentru un consum responsabil față de mediul care ne înconjoară.”
Irina Breniuc, redactor Green Report

Plastic Free Lifestyle este o campanie inițiată de publicația de mediu Green Report, în urma participării la mișcarea internațională Plastic Free July. În cadrul Plastic Free July, redactorii Green Report au încercat să renunțe timp de o lună la articolele din plastic de unică folosință. S-au filmat și au povestit experiența, într-un serial video care poate fi urmărit pe Green Report. La final de iulie, au fost nevoiți să se declare oarecum învinși. Nu au putut să trăiască 100% plastic free, dar  au reușit ceva mult mai important. Au atras alături de ei în campanie persoane publice, activiști de mediu și publicul larg. Succesul Plastic Free July s-a văzut la evenimentul final, desfășurat în data de 8 august, la Roaba de cultură din Parcul Herăstrău. Pe pajiștea Roabei, s-au strâns peste 180 de persoane. Acestea i-au cunoscut pe cei care oferă alternative la plasticul de unică folosință,  au confecționat propriile produse naturale și s-au bucurat de o cină comunitară cu alimente recuperate din piețe. Implicarea participanților i-a determinat pe redactorii Green Report să continue demersul. Așa s-a născut Plastic Free Lifestyle.